dinsdag 7 december 2010

Liefde is... in elkaars gedachten

Tekst:


Hooglied 2:7 Wek de liefde niet, laat haar niet ontwaken, voordat zij het wil


Studie Hooglied deel 2:

…Maar dan staat er halverwege deze fladderende vlinders en roze wolken toch weer een waarschuwing en later nog een keer. Waarom?? Waarom nou weer zo n domper als je op het hoogtepunt van je geluk staat?! Moet zo’n stoplicht dat nou weer helemaal verpesten?!!

God is en geeft de liefde. Wij mogen zijn liefde doorgeven: wees een spiegel van Gods Liefde in je eigen leven! God geniet ervan: te zien hoe jongens en meisjes zich tot elkaar aan getrokken voelen. Hij geniet van de opbloeiende verliefdheid. Hij geniet van de bijzondere intieme onbeholpenheid die er bij hoort.

Gelukkig heeft God ook instrumenten gegeven om deze intimiteit te uiten en te zoeken in prachtige woorden en in de meest intieme zoenen en knuffels. Lees een gedeelte uit Hooglied nog maar weer eens.

Toch staat In Hooglied 2: 7 wel: Wek de liefde niet, laat haar niet ontwaken, voordat zij het wil.

Verkeersregels hebben we om ongelukken en erger te voorkomen. Dit voorkomen leidt tot een veel veiliger verkeer. Stel dat er geen verkeerregels waren… Dan durfde je toch zeker met je fietsje de straat niet meer op? Dat geldt ook voor Gods regels. Zonder Gods regels, kunnen we ons en andermans leven wel schudden…

Wat betekent deze leefregel uit Hooglied?

Leer elkaar steeds beter kennen, totdat je er zeker van bent dat je met elkaar voor altijd verder wil. Zijn jullie daar zeker van? Vertel het God, elkaar en de mensen om je heen. Geef je woord aan elkaar, zodat je weet dat je elkaar vertrouwen kunt.

Je kunt je zelf namelijk maar één keer helemaal geven! Eens gegeven, blijft gegeven. En dat is op het goede moment prachtig! Je bent er dan voor elkaar en je blijft er voor elkaar! Maak deze keuze dan samen bewust en onvoorwaardelijk. Dan wordt je een prachtig stel dat in de trouw een afspiegeling van Gods trouw en liefde kan zijn. Hoe mooier iets is, hoe kwetsbaarder en hoe zorgvuldiger je ermee om moet gaan.

Bedenk eens: als een cadeautje eerst uitgepakt wordt en later met hetzelfde papiertje ingepakt wordt en aan een ander gegeven, is het toch geen mooi cadeautje meer? Het is niet nieuw, het is al versleten, voordat je het uitgepakt hebt en het papiertje is verfrommeld. Je bent dan de tweede eigenaar. Het cadeautje is eigenlijk van een ander en zal nooit helemaal van jou zijn.

Daarom deze waarschuwing en opdracht: laat het mooiste wat Hij gegeven heeft: de Liefde: ook het allermooist blijven!

Test jezelf:

1. Schrijf regels op voor jezelf, waar je een hekel aan hebt. Schrijf erbij waarom je die regels het liefst de prullenbak ziet verdwijnen.


2. Schrijf nu op, waarom deze regels, volgens jou geschreven zijn. Puur om je te pesten? Of zit er achter sommige regels ook een goede reden?


3. Als jij minister-president zou zijn van ons land, welke “10 leefregels” zou jij dan als grondwet opstellen? Motiveer je antwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten