dinsdag 25 december 2018

Volg koning Jezus!



'Laat andere volken hun eigen goden volgen- wij vertrouwen op de naam van de HEER, onze God, voor eeuwig en altijd.'
Micha 4:5

Volg koning Jezus!

Micha 4:1-14

In de vorige blog lazen we dat Micha een vreselijke onheilsboodschap aan Gods volk moeten overbrengen: Jeruzalem en de tempel verwoest en nu ook nog dat het volk naar Babel wordt verbannen. Alles wordt Israël afgepakt, omdat de heersers van Israël onheil en onrecht hebben gebracht over Gods volk. 

Maar nu vandaag op Eerste Kerstdag  mogen we bij Micha lezen dat God alles vasthoudt wat Hij begon! Dat God weer een nieuw begin wil maken met zijn volk en “hen zal bevrijden uit de handen van de vijanden”! Micha schrijft: Nu lachen de volken jullie uit over jullie ontwijding en vernieling, omdat ze niet weten welke plan God met zijn volk voorheeft. Maar God blijft de koning van zijn volk, ja,  van de hele aarde, van ons! Aan de Heer komt het koningschap toe over de hele aarde, zijn schepping. Wanneer Gods Dag zal komen, dan zal er volmaaktheid, vrede en rust zijn tussen zijn schepselen en heelheid in heel  zijn schepping.

Wat een prachtige belofte mocht Micha brengen! We vieren vandaag dat Jezus[1] voor ons naar de aarde kwam. Een Godsgeschenk aan ons. Via zijn menswording heeft Jezus voor ons de weg naar God vrijgemaakt. Hij heeft onze zonden weggenomen, ons wit gewassen, zodat wij rein mogen verschijnen voor God. Deze machtige God is het toch oneindig waard om te volgen! God die zich altijd aan zijn woord houdt, ook al maken wij er echt een puinhoop van elke keer opnieuw!

  1. Hoe vier jij Kerstfeest vandaag?
  2. Hoe dank jij God voor zijn Geschenk in Jezus zijn Zoon?
  3. Vier jij Kerstfeest voor en met anderen aan Wie je Jezus' redding mag laten merken? Hoe?
Geschreven voor Leidraad



[1] Jezus de Messias, de Gezalfde tot Koning door God naar de wereld gezonden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten